Monaco er verdens nest minste land, etter Vatikanstaten. Selv om det har et lite landområde på bare 2000(!) mål, er det mye gøy å finne på her. Pengespill er særlig populært, og de eksklusive hotellene og resortene byr på fantastisk underholdning. Det er kjent som en plass for rike mennesker, så det kan tenkes at det er masse penger i omløp. Videre skal vi se på noen av de mest populære formene for gambling i Monaco.

Blackjack

Blackjack er utvilsomt et av de mest populære spillene som finnes. Det går ut på at dealeren presenterer kort til deg og motstanderen. Vedkommende legger frem et kort av gangen, og målet er å få 21 eller et nummer som ligger så nært som mulig. Får motstanderen din en bedre poengsum enn deg, så taper du spillet. Får du derimot 21, og motstanderen får en sum over, så vil du vinne den runden. Det er et svært spennende spill, som får temperaturen til å øke i lokalet. For nordmenn er et godt alternativ å spille spill på Maria casino. Her kan man også spille andre spennende spill, som blant annet blackjack, automat og bingo.

Poker

Hvis Monaco-resorten du har booket ikke har et pokerbord, så velg et annet hotell. Det spennende kortspillet er et must, og en gøy måte å bruke noe av spilletiden på. Er du flink kan du også vinne store pengesummer, noe som kommer godt med i et relativt dyrt land å ferdes i. Poker er et spill som kommer i flere forskjellige typer, og Texas Hold’Em er gjerne det vanligste. Her spiller man mot én eller flere spillere. Styrken av hånden din, som består av to kort, styrkes eller svekkes for hvert trinn i prosessen. Man kan syne, sjekke, melde seg ut eller gå all in for nesten alle trekkene. Et spennende spill, som det kan lønne seg å være god i – kanskje spesielt i Monaco og Las Vegas.

Spilleautomater

Spilleautomater finnes det mange av i alle land som har lovliggjort denne formen for spill, og Monaco er intet unntak. Tenk hvor mye det omsettes for i landet hvor rundt 35 prosent av befolkningen er dollarmillionærer. På de eksklusive hotellene og spillehallene kan man nyte luksus og servitører som kommer med drinker og andre bestillinger helt frem til automaten. Det er også svært lite som matcher følelsen av å vinne på en spilleautomat. Det morsomste med å spille er når bonuser blir lagt til og bygger seg opp. Plutselig sitter du der med jackpot-en. Rundt om i verden er det utallige maskiner som bærer navnet Monte Carlo, som er en bydel i Monaco, og hvor det meste av spenningen skjer.

Kort oppsummert

  • Blackjack er et svært populært kortspill, som går ut på å komme nærmest mulig, eller ligge helt likt tallet 21. Da vinner du runden. Denne thrilleren av et spill er selvsagt også populært i Monaco.
  • Poker er et must på ethvert sted hvor gambling foregår. Det er svært populært, og noen av verdens beste spillere finner du fra tid til annen i Monte Carlo
  • Monte Carlo er en bydel i Monaco, og også navnet på en rekke kjente spilleautomater. Det bør fortelle deg nok om hvorfor denne spilleformen ble med på listen.