Det herlige Monaco er noe du skal oppleve når du først er på vei gjennom Frankrike. Med sine spillehaller, flotte arkitektur og sine øvrige attraksjoner er det absolutt verdt en eller flere dagers besøk. Monaco er også åstedet for Rally Monte Carlo.

Men hvis du har med hunden din på bilferie, er det en del ting du bør være klar over. Flere landegrenser skal krysses og du bør ha alle papirene i orden hvis det skal gå smertefritt. Hunden skal kunne gjøre rede for seg. Her kan du lese mer om hvordan du bør forberede deg.

Før avreisen

Først må tenke på komforten til din følgesvenn. Har du et godt og tilpasset hundebur? Sjekk for eksempel https://www.billige-hundebur.com for referanser. Det er selvfølgelig viktig også for trafikksikkerheten. Du vil ikke ha hunden tuslende rundt i bilen når du kjører nedover den tyske autobanen.

En tur til veterinæren er obligatorisk. Da får hunden en grundig helsesjekk for å se om den er klar til reisen, dessuten får den de påkrevde vaksinene for opphold i Sør-Europa. Disse er i henhold til EU-regelverk som også er adoptert av Norge. I tillegg til disse anbefaler man gjerne også en vaksine mot Leptospirose. Det er en bakterie som trives i varmere land, og kan gi feber og skade lever eller nyrer.

Veterinæren er også den som utsteder et gyldig pass og tilhørende identifikasjonschip til dyret. Pass er nemlig påbudt.

Ved grensekontrollen

Med dyr i bilen skal du alltid kjøre på rød sone. Der vil de sjekke at alle dokumenter og chip er i orden før de slipper deg inn. Er det mangler her, må du finne deg i å reise tilbake.

Kjører du på grønn sone og blir stoppet, risikerer du at dyret blir satt i karantene. Men normalt vil det likevel ordne seg når de har fått bekreftet at pass og vaksiner er i orden.

Skulle det imidlertid vise seg at de ikke er det, blir det karantene. Det vil videre bli bekostet en ny chip, nødvendige vaksiner og presenteres en saftig regning til deg.

Men når du allerede har lest denne artikkelen, vet du hva som kreves. Da går det nok bra. Er det mer du lurer på, kan du sjekke ut Mattilsynets sider

Nyt Monaco-ferien sammen

En tur med hund er selvfølgelig en del på hundens premisser. Sørg for regelmessige pauser underveis, og gjerne et lengre opphold i Monaco. Det er mye å se, også for en hund.