Mange kunne tenkt seg å feriere i Monaco. Jet-set-liv, yachter, kjendiser og sportsarrangement i verdensklasse. Luksus og shopping hvor enn man går. Men det er ikke alltid det passer å reise til Monaco i sommerferien. Ofte har man en annen plan, foreldre maser om å bli med på hytta eller man må trå til på jobb. Men det er ingenting i veien for å reise til Monaco når snøen laver ned og temperaturene ofte når 20 grader under veldig kaldt. For selv om det ikke er sommertemperaturer selv i Monaco, kan det bli mange fine dager med sol og gode temperaturer ved Middelhavet.

Vinteren er lavsesong i Monaco, og er man heldig kan man få veldig gode priser både på reise og opphold i den ellers svindyre byen. Likevel er det mange ting som skjer i Monaco, både av messer og andre arrangementer.

November

Er man glad i løping og maraton, kan man i november delta på NFL (No finish Line), et løp som er åpent i en hel uke. Her skal man fullføre så mange runder man klarer, på en bane i Monacos gater. Ved å fullføre antall runder, gir man også penger til en god sak.

Det passer utmerket å feriere i Monaco midt i november, fordi den 19. 11 ferier de sin nasjonaldag, med Fete Nationale de Monaco. Da vil det bli festivitas, fyrverkeri, konserter og parader. Her kan man få et flott innblikk i monegaskisk tradisjon og historie.

Uken etterpå er det den årlige matfestivalen Monte-Carlo Gastronomie 2017. Her vil man kunne smake på over 100 franske og italienske matretter som de fremste sjefskokkene i regionen setter opp.

Desember

Desember starter opp med julemarked, Le Village de Noel, og fortsetter med Elton John-konsert. Julemarkedet fortsetter gjennom hele måneden, samtidig som man bør få med seg en avslappet lunsj i luksuriøse omgivelser ved Villa Ephrussi de Rothschild.

Januar

Midt i januar braker det løs med Monte-Carlo International Circus Festival. Her kommer de aller beste sirkusartistene for å vinne heder og ære i en prestisjetung konkurranse. Tar man turen i januar må man få med seg det populære Monte-Carlo Rally, som foregår på svingete asfaltveier langt oppe i fjellet. Samtidig med rallyet foregår Monte-Carlo Rally Historique, hvor de gamle veteranbilene kjører om kapp.

Litt senere er det Sainte Devota messen, hvor man kan få med seg de prominente fyrstene og fyrstinnene.

Mars

I mars starter de opp med løpekonkurranser igjen, med det kjente Monaco Run, tre ulike løp som går langs kysten. Den lengste distansen går faktisk gjennom tre land. Mars er også måneden for å feire klassisk kunst og kultur in Monaco, i Festival Printemps des Arts, en hyllest til våren og kunsten.

April

April er måneden for konferanser om fornybar energi og el-kjøretøy. Konferansen kalles EVER Monaco, hvor produsenter og leverandører kan vise fram sine produkter. Her vil også eliten innen miljø og produksjon samles for å knytte nettverk og utveksle kunnskap.

Like etter får de virkelig muskelbilene vise seg fram i den årlige Top Marques Monaco-messen få vise seg frem. Her vises både de nyeste og mest utrolige luksusbilene, samt masse spennende tilbehør som gjør dem enda mer unike.

Under hele vinteren, uansett når man velger å reise, er det markeder, forestillinger, konserter og festivaler. I tillegg er det mange arrangementer i de omliggende byene og tettstedene rundt Monaco, slik som Sitronfestivalen i februar i byen Menton.

Monaco har mye å by på selv i vinterhalvåret. Derfor skal man ikke fortvile om det ikke blir noe tur til Monaco i sommer, fordi det er alltid noe man kan finne på i denne byen ved Middelhavet.