Er den vanlige turen til København eller London blitt en rutine og er lite spennende? Er man gått lei av den lille havfruen eller Fish’ n chips?

Da kan man heller vende nesen mot Middelhavet og den eksentriske byen Monaco. Monaco ligger bare 20 minutter fra byen Nice, hvor det er mest vanlig for oss nordmenn å fly til. Da kommer man til et shopping-mekka av en annen verden. For denne byen passer ikke bare for dem som elsker fart og bilsport eller gambling i utallige kasinoer, men også for dem som setter pris på luksus og komfort, shopping og velvære.

De største kles -og designernavnene

Monaco er uten tvil hovedstaden for nettopp dette. Se bare på de største kles -og designernavnene i motebransjen. De etablerte seg tidlig hos monegaskerne, med sine fantastiske moteplagg, men også parfyme, haute couture, smykker og all slags luksus. Er man i Monaco, kan man virkelig menge seg i eleganse og herlighet.

Med utgangspunkt i de forgyllete gatene midt i Monacos sentrum, med gater som Allees Lumieres kan man gå rundt i butikkene uten å bli lei. Har man funnet kvartalet Carre D` Or har man kommet til Monte-Carlo. Selv om bydelen kjennetegnes for sitt ville festliv og fartsfylte miljø, finner man også de største navnene innen mote. Er det dette man søker, har man kommet rett. Her finner man merker som for eksempel Hermés, Christian Dior, Luis Vuitton, Gucci, Chanel, Saint Laurent, Prada for å nevne noen.

Byen er også hjemsted for kunst, og er et yndet sted for de som elsker kunst av alle slag. Da kan man beveget seg til Avenue des Beaux Arts, og kan slappe av med deilige måltider på de lokale fortausrestaurantene.

Fontvielle Shopping Centre har det meste man trenger. Her kan man finne inspirasjon og til og med gjøre noen herlige kupp på smykker og edelstener, klokker, sko og andre eksklusive ting om man er heldig. Her kan man gå hele dagen uten å bli lei, selv om det kan gå hardt ut over kredittkortet.

Kjøpesenteret legger vekt på eleganse, samtidig som det er praktisk. Med stort parkeringshus, kan man bruke dagen som man vil på butikkene eller restaurantene.

Boulevard des Moulins og Avenue Princess Grace

I en annen del av det lille fyrstedømmet, finner man gatene Boulevard des Moulins og Avenue Princess Grace, til minne om Grace Kelly. Her finner man motebutikker, interiør-design forretninger og en mengde restauranter og barer. Det oser av raffinement og særklasse i disse gatene, hvor man både ser og blir sett. Man kan føle seg som en superkjendis i disse gatene, og det er ikke usannsynlig at man får øye på en.

Man finner også mange butikker ned mot havnen i bydelen Condamine. Her finner man markedet i Port Hercule, men også stilfulle butikker og forretninger på rad og rekke i gatene Rue Grimaldi og Rue Terrazzani. Her finner man også en rekke spesialforretninger, og med tanke på alle de millionærglisene som ligger og speiler seg i glansen nede i havnen, så er det mange forretninger som også forhandler marint utstyr og tilbehør.

En populær gate i denne delen av byen er gågaten Princess Caroline, og her kan man gå rundt i fred uten biler på alle kanter.

Den gamle delen av Monaco har også sitt særpreg og en masse butikker. Her finner man roen i suvenirbutikker, men her har man også mulighet til å trekke til seg sanseinntrykk fra forskjellige museer og ærverdige bygninger. Det kan tross alt være godt etter en lang dag på shopping i Monaco. Man får da slappet av i beina og hodet, samtidig som man får avkjølt kredittkortet som for lengst har gått varmt.