Selv om Monaco er bittelite, er det nok å ta seg til i denne by-staten som ligger perfekt til på den nydelige Middelhavskysten. Her kan man rusle i trivelige gater uten en eneste bil, til å sprade mellom million dollar-glis på Port Hercules. Byen har førsteklasses shopping, og et ypperlig designer-miljø.

  1. Spasere i fotsporene til Grace Kelly

Ikke en gang Stephen King kunne skrevet en mer spennende historie, hvor den vakre amerikanske skuespillerinnen gifter seg med selveste Prins Sjarmerende og skal leve alle sine dager i lykkelig harmoni. Bortsett fra at eventyret ender i tragiske omstendigheter når Grace kjører bilen sin utfor stupet. Gå i hennes fotspor ved å følge 25 poster rundt om i fyrstedømmet, inkludert palasset hvor hun bodde i 26 år, katedralen hvor hun giftet seg og til slutt skulle gravlegges.

  1. Karneval

Karnevalstradisjonen i Monaco går trolig helt tilbake til det femtende århundre. Karnevalet, som foregår i påsken, var en anledning for folk flest til å ha det gøy, og forberede seg mentalt til på våren, og den harde jobbingen som sto for døren. Man sloss på gøy, og kampene foregikk ofte ved hjelp av å kaste råtne egg, tomater og appelsiner på hverandre. Det var også dans i gatene og på jordene, akkompagnert av verktøylyder og landbruksredskaper.

Karnevalet forsvant mer eller mindre, men de siste tretti årene har man igjen tatt opp tradisjonen med parader, dans i gatene, konfetti og fester med drakter med store hoder. Det heter Sciaratu og organiseres av Roca-Club.

  1. Drinker på Buddha-bar

For å virkelig sette standarden i Monaco, bør man besøke mannen med magen (Buddha), ta del av orientens vidunderlige verden med en dråpe eventyrlig magi. Rett ved siden av Place du Casino har man i kort avstand til det meste. Buddha-bar er lokalisert i salongen med mulighet for en cocktail eller to. Det er elegant innredning og masse spennende folk å se på.

  1. Det nye Nasjonalmuseet i Monaco

Monaco satser store summer på kunst og kultur, og derfor er bygningene renovert og fordelt på to nye lokaliteter. Villa Paloma er stedet for utøvende kunst og Villa Sauber er stedet for annen kunst. Her fremstilles kontemporære kunstnere og artister med sine verker.

Det nye Nasjonalmuseet i Monaco
  1. Spise middag på Elsa

Restauranten Elsa er en Michelin-dekorert restaurant med ypperlige kvalitets råvarer. Restauranten ligger ved Monte-Carlo strandhotell, hvor sjefskokk Paolo Sari skaper kulinariske delikatesser, samtidskjøkken inspirert av stedets historie, kultur og tradisjon. Med det turkise havet utenfor befinner man seg i vakre omgivelser med de beste forutsetninger for en deilig middag. Ellers har Monaco mange gode restauranter med noe for enhver smak.

  1. Se Grimaldi Forum

Et arkitektonisk underverk bygget på land, og Monacos fremste lokasjon for show og utstillinger. Her kan man for eksempel se ballett eller delta på en konsert. Her stilles det ut billedkunst og settes opp musikaler. I tillegg er det nullutslipp fra dette bygget.

  1. Chocolaterie de Monaco

Etter en god lunsj og en fantastisk middag er det vel strengt talt ikke plass til mer. Men man kan ikke være i Monaco uten å besøke sjokoladebutikken. Her får man bakverk med sjokoladetrekk, trøfler og deilige konfekt. Siden dens opprinnelse tilbake i 1920, har butikken vært hoffets offisielle leverandør.

  1. Buss for båt

Eller båt-buss, er noe som kan testes ut i Monaco. Små røde solcelle-båter frakter turistene over fra den ene side til den andre. En liten forfriskende snarvei dersom man skal fra en side til en annen.

  1. Helikopter for båt

Fikk man ikke gode nok bilder fra land, kan man saktens ta en helikoptertur over det hele. Føl deg som en ekte filmstjerne i helikopteret over byen og rivieraen. Det er både en rask måte å komme seg fra A, Nice flyplass, til B, Monaco, men også en tur som gir en fantastisk utsikt over hele det vakre landskapet i og rundt Monaco.

Monaco er byen for deg som elsker Middelhavet, luksus og historisk sus. Monaco kan tilby alt dette og mer til. Enten man velger å reise til Monaco på sommeren eller vinteren, så er det alltid noe å finne på her. Og det er ikke minst like sentralt for hvilken som helst utflukt man kunne tenke seg.