Når du så har valgt å reise til Monaco, har du allerede satt deg selv i en utfordrende situasjon. For selv om man kan få et helt fantastisk opphold i den lille by-staten nede på Rivieraen, så er det en del tips som kan gjøre oppholdet enda bedre. Her kommer en rekke tips som alle kan dra nytte av før de reiser på ferie til Monaco.

  1. Lær deg noen gloser fransk

Det trenger ikke være så dumt å lære seg noen gloser fransk. Fransk er det offisielle språket i Monaco, og i alle byene og tettstedene rundt Monaco. Det vil si, kan du i tillegg fortelle hvordan du vil ha kjøttet på italiensk, har du både i pose og sekk. Det er mange høflighetsfraser man kan lære seg, slik at man kan bestille en taxi, eller ikke bli lurt når oppgjørets time har kommet. Men med dette sagt så kommer man langt med å kunne engelsk.

  1. Lese seg opp på hva Monaco har å tilby

Monaco er en allsidig by med mange ulike aktiviteter man kan oppleve. Hvis man ikke følger med, eller bestiller til feil tid, kan man være uheldig å gå glipp av store begivenheter som skjer på gitte tidspunkt av året, eller at man ikke besøker de attraksjonene man skulle ønske man kjente til. Noen av begivenhetene i Monaco som kan nevnes i Monaco er: bilracet Monaco Grand Prix, båtmessen Monaco Yacht Show, ballet Rose Ball, gallaen Monaco Red Cross eller festival Monte-Carlo Jazz Festival. Av attraksjoner kan nevnes: Casino de Monaco, Les Jardins Exotiques, Cathedrale de Monaco, Monte-Carlo, Port Hercules også videre.

  1. Sjekke hotell utenfor Monaco

Å bo i Monaco kan være veldig dyrt, men det er mange mindre steder rundt Monaco, hvor det finnes både hoteller og rimeligere overnattingssteder. Da kan man både få med seg den fantastiske byen uten å blakke seg fullstendig på å bo på hotell.

  1. Finne ut hva som skjer rundt Monaco

Selv om det skjer mye i Monaco, er området fullt av andre aktiviteter og ting man ikke bør gå glipp av. En liten times kjøretur unna ligger byen Nice, og kjører man over grensen til Italia, kan man få med seg en av Italias vernede områder, Qince Terre. I tillegg er det ikke langt til Provence hvor man finner fantastiske natur -og fjellområder. Rivieraen inneholder også en rekke andre byer som er viden kjent. Nevnes av viktige byer er Cannes, St.Tropez, Antibes, Menton og San Remo.

  1. Billige billetter og rabatter

Kan man finne rabatter og billige inngangsbilletter kan det være smart å takke ja til disse. Er man føre var kan man bestille billetter via internett hjemme i stua. Da vil man få enda bedre priser enn man kan måtte komme til å betale mer enn hva godt er. Da kan man heller bruke pengene på en gourmet middag, et kostbart klesplagg eller en opplevelse man ikke kan være foruten.

  1. Få seg gode kontakter

Dersom man har gode kontakter eller et globalt nettverk, kan man kanskje være heldig å få noen ekstra goder med på ferieturen. Kanskje kjenner kollegaen din en som kjenner en som kan ta dere med på en fantastisk tur med en yacht, eller kanskje han har tilgang til en leilighet dere kan låne.

  1. Spare masse penger

Skal man reise på ferie til Monaco, bør man spare opp en kjempestor bufferkonto beregnet til bruk på ferie. Det meste er dyrt i Monaco, og skal man få med seg litt av luksuslivet, bør man kunne punge ut når det kreves. Penger er makt i Monaco, og dersom man ikke har beholdningen i orden, kan man takke farvel til uforglemmelige opplevelser.