Monaco er et av verdens minste land og som stort sett er fylt med rike mennesker. Det finnes faktisk ikke mye gjeld i Monaco, så lite at det omtrent ikke eksisterer noe forbrukslån-produkt. Det finnes tross alt under 40000 registrerte statsborgere der. Selv om ikke innbyggerne har mye gjeld så finnes det en organisasjon i Monaco med mye gjeld og det er AS Monaco fotballklubb.

I 2017 så kom UEFA ut med en rapport over fotballklubbene med mest gjeld og AS Monaco var i toppsjiktet på fotballklubbene med mest gjeld i Europa. I følge oversikten så skylder AS Monaco 1,3 milliard kroner og de ligger på 17 plass. Dette er 2 år siden så mye av gjelden kan være borte nå eller den kan være høyere.

Ser man på summen av overføringer ut og summen av overføringer inn så har Monaco totalt sett gjort det veldig godt. De sitter med en pluss margin på kjøp/salg av spillere totalt sett.

Man kan jo spørre seg hvordan fotballklubbene til landet fullt av rikinger har kommet i det man kan karakterisere som gjeldsproblemer. Hvis man ser på kjøpene de har gjort de siste årene så har de vært super aktive på kjøpsfronten. De har kjøpt spillere som Fabresgas, Lopes, Golovin og flere andre kjøp som beløper seg over 60 millioner NOK per spiller.

Når Monaco har investert så mye i troppen sin så kunne man anta at klubben hadde enestående resultater. Siden Monaco er et bitte lite land så spiller de i Ligue 1 i Frankrike. Så langt så ligger de på 16 plass her, noe som man strengt talt ikke burde skryte av. Det er fortsatt mange kamper igjen og mye kan skje. Vi vil anta at fansen med disse store investeringene forventer mer enn 16 plass.

Komisk nok så har Monaco hatt en norsk fotballspiller som har slitt med gjeld selv. John Arne Riise startet sin internasjonale karriere i nettopp Monaco og vant Ligue 1 med dem 2000/2001. Dette var selvfølgelig lenge før han slet med konkurser og uoppgjorte krav.