Vil man dra til et luksuriøst sted hvor man har flott natur i alle himmelretningene, og uten at man må reise i flere døgn, ja da bør man definitivt ta turen til Monaco. Landet og bystaten som ligger så fordelaktig til ved Middelhavskysten på den franske rivieraen og nært grensen til Italia, er omringet av flott natur. Finner man et hotell som faller i smak, kan det være et flott utgangspunkt for daglige utflukter med varierte opplevelser.

Middelhavet

Først og fremst har man direkte tilgang til Middelhavet. Ved Port Hercule kan man legge til og seile av gårde fra havnen med yachter og andre vidundere på havet, havseilere og katamaraner. Middelhavet gir deretter tilgang til alle omliggende land og flotte kystlinjer med strender, byer og storartet natur. På den nordlige siden av Middelhavet finner man land som Spania, Frankrike, Italia, Kroatia, Montenegro, Bosnia, Slovenia, Hellas. I øst Tyrkia, Syria, Israel og Libanon og i sør Egypt, Libya, Tunisia, Algerie og Marokko. Samtidig har man øystatene Malta og Kypros man kan seile til. Med deilig klima er seiling på Middelhavet er flott opplevelse.

Av nærmere havner kan man nevne Antibes og Nice som flotte steder å legge til på fransk side. På italiensk side kan man legge til ved Diano Marina eller San Remo.

Grensen til Provence

Monaco ligger som en havneby i den franske regionen Provence-Alpes-Côte d`Azur og departementet Alpes-Maritime, selv om det ikke har noe administrative eller økonomiske bånd. Og fra Monacos lempelige beliggenhet har man kort vei til flott natur i denne regionen. Som navnet tilsier, skal man ikke langt av gårde før man er på høyfjellet, og tar man med seg slalåm-skiene for en runde på Auron eller Isola 2000.

Lengre inn finner man mulighet for både kayaking, rafting, hesteridning og sykling. Mange elsker de flotte fotturene man kan gå i disse områdene med utsyn over et asurblå havet i sør og fjelltopp i nord.

Lengre oppover finner man regionens høyeste punkt, Cime du Gélas hele 3143 meter over havet, en topp for fjellklatrere og isbre-vandrere. Den ligger mot grensen til Italia, hvor regionene Liguria og Piemonté utgjør den italienske siden.

Over til Italia

I regionen Liguria ved den nordvestlige kysten av Italia, finnes mange muligheter for flotte natur-opplevelser. Det samme landskapet vingler seg innover den italienske ”costa azzurra” med sine små byer tett i tett. Her er det ideelt for sykling og fjellvandring. Et must er ”Cinque Terre”, de fem små byene med beliggenhet i særdeles spennende terreng. Det er heller ikke langt til Genova, en by med masse historie og kultur.

Utgangspunktet for naturopplevelser

Selv om Monaco er selve perlen i smykket kalt Rivieraen, har omgivelsene mye å by på. Om Monaco er et feriemål, så er mulighetene store for å få med seg noen flotte minner fra disse stedene. Man kan også velge å dra rundt i de små tettstedene, spise lokale retter og blande seg inn i det lokale miljøet, eller bare nyte friheten under en parasoll på stranden.

Ønsker man friluftsopplevelser er konklusjonen at omgivelsene til Monaco ikke kan gi et bedre utgangspunkt. Enorme mengder med stier og veier går innover i fjellheimen med varierte muligheter for noen og en hver.