Det er intet mer enn drøye åtti mil i kjørelengde mellom München (hvor den originale oktoberfesten arrangeres) og det lille landet Monaco som ligger helt sørvest med grense mot Frankrike og Middelhavskysten, men allikevel er det nok mange som foretrekker å ta en mildere variant av Oktoberfest i Monaco fremfor å besøke det sentrale Tyskland. Noe av årsaken kan være det mer behagelige klimaet i Monaco, eller er det kanskje det glamorøse livet som frister mest? Uansett så kan man absolutt ta med seg et oktoberfest kostyme nedover og drikke øl mens man lytter til tysk ompamusikk – også i Monaco.

Stor stas med Oktoberfest i Monaco

Monaco er kjent som et ferieparadis for de rikeste, men også et land som er verdt å besøke for oss «vanlige dødelige». Oktoberfest står høyt også her, selv om det naturligvis ikke kan måle seg med den originale festivalen i München. Øldrikking og det å ta på seg et oktoberfestkostyme er nok det som står mest sentralt under festivalen i Monaco. Mange kjendiser tar turen hit for å feire den tyske tradisjonen, og både Prins Albert den andre og Prinsesse Charlene av Monaco er blant kjendisene som har blitt avbildet mens de i tradisjonell tysk ånd har drukket øl fra digre ølmugger under den årlige oktoberfestivalen.

Oktoberfest i Monaco er ikke noe mer spesielt enn at mange av utestedene der åpner større øltelt hvor det serveres litervis med populær, tysk øl. Naturligvis til levende musikk, gjerne et tysk ompaorkester, samtidig som servitørene er ikledd et tradisjonelt tysk oktoberfest kostyme. Majoriteten av servitørene er kvinnelige, og hvis man googler etter bilder fra Oktoberfest så vil man nok kjapt danne seg et bilde av hva dette handler om. Maten er naturligvis også en viktig del av hva denne festivalen handler om, og du skal ikke se bort ifra at det serveres en del tradisjonell mat fra det tyske kjøkken under Oktoberfest i Monaco. Blant annet kan du regne med både pølser og svinekjøtt, gjerne servert med høstens ferske grønnsaker og potet med en god fettbasert saus til.

Mye å oppleve i Monaco ellers i september/oktober

Med sin beliggenhet ut mot Middelhavet har Monaco et behagelig klima i slutten av september som på mange måter minner om en god norsk sommer. Snittemperaturen på dagtid ligger på rundt 20 grader, og det er ikke uvanlig at den kryper noen tall høyere enn dette også. I oktober ligger snittet på rundt 17 grader, men det blir sjeldent kaldere enn 14-15 grader selv i disse månedene. Følgelig finnes det rom for både bading og andre opplevelser i det rike landet Monaco, der opplevelsene nærmest står i kø. Men dette finner du mer om i andre artikler her på nettstedet, du må uansett huske å pakke med deg ditt oktoberfestkostyme, for det er jo tross alt dette du reiser for å oppleve i utgangspunktet.